UA Press-Releases
Официальные пресс-релизы украинских телекоммуникационных компаний

Відбулося засідання Робочої групи з питань аналізу ринків зв’язку з метою попереднього регулювання

Ярлыки:
12 лютого 2010 року під головуванням члена НКРЗ Володимира Пащука, за участі члена НКРЗ Людмили Артюшенко, працівників апарату НКРЗ відбулося засідання Робочої групи з питань аналізу ринків зв’язку з метою попереднього регулювання.

У ході засідання розглянуто питання щодо збору та обробки форм звітності операторів телекомунікацій у 2009 році, а також відповідності показників для формування інформаційно-аналітичної бази для проведення аналізу ринків телекомунікаційних послуг. За результатами обговорення учасники Робочої групи дійшли згоди щодо необхідності удосконалення форм звітності та інструкцій з їх заповнення.

Учасниками засідання заслухано аналітичну інформацію про стан і розвиток галузі зв’язку за 2009 рік.

У ході засідання заслухано інформацію про пакет реформ в секторі телекомунікацій ЄС, які були прийняті Радою та Європарламентом наприкінці 2009 року, а саме:

- заснування Європейського органу телекомунікаційних регуляторів (BEREC);

- прийняття Директиви 2009/140/ ЄC щодо змін до Директиви 2002/21/ЄC «Про спільні правові рамки для електронних комунікаційних мереж та послуг», що набула чинності з 18.12.09; Директиви 2002/19/ЄС «Про доступ та з’єднання електронних комунікаційних мереж та пов’язаного оснащення», Директиви 2002/20/ЄC «Про дозвіл електронних комунікаційних мереж та послуг».

Нормами зазначеної директиви розширено повноваження національних регуляторних органів в частині отримання від операторів телекомунікацій необхідної для аналізу ринків інформації, в т.ч. про перспективи розвитку мереж та послуг та накладання регуляторних обов’язків на вертикально інтегрованих операторів, які мають істотну ринкову перевагу на тісно пов'язаних ринках. Крім того, з 18 до 7 скорочено перелік ринків телекомунікаційних послуг, які рекомендовані для попереднього ex-ante регулювання.

- трансформацію пакету телекомунікаційної реформи з питань сектору телекомунікацій у національне законодавство держав-членів ЄС буде проведено до червня 2011 року

Крім того, на засіданні обговорено питання щодо внесення змін до Переліку ринків телекомунікаційних послуг в Україні, прийнятих для аналізу з метою попереднього регулювання, в частині визначення ринку інфраструктури.

Учасники засідання вирішили провести наступну Робочу групу 3 березня 2010 року.

Мобильная версия

Android-приложение

Followers


Артём Сухорослов