UA Press-Releases
Официальные пресс-релизы украинских телекоммуникационных компаний

Відбулося засідання Робочої групи з аналізу ринків зв’язку з метою попереднього регулювання

Ярлыки:
3 березня 2010 року під головуванням члена НКРЗ Володимира Пащука та за участі фахівців НКРЗ відбулося засідання Робочої групи з аналізу ринків зв’язку з метою попереднього регулювання.

Під час засідання обговорено досвід країн-членів ЄС в частині методології аналізу ринків телекомунікаційних послуг з метою попереднього регулювання. Зокрема, на прикладі аналізу ринку з надання послуг міжнародного телефонного фіксованого зв’язку загального користування для споживачів, проведеного національним регулятором Польщі (UKE), було розглянуто етапи обґрунтування рішення по визначенню оператора зі значною ринковою перевагою на цьому ринку (SMP):
  • - законодавча підстава та повноваження регулятора для проведення аналізу;
  • - визначення товарних і географічних меж ринку та кола споживачів;
  • - моніторинг ринку з метою визначення репрезентативної вибірки операторів для проведення аналізу;
  • - процедура проведення аналізу;
  • - детальне обґрунтування регуляторних обов’язків, накладених на SMP.
Учасники Робочої групи дійшли висновку щодо необхідності доопрацювання розробленого фахівцями НКРЗ проекту Методики аналізу ринків телекомунікаційних послуг в Україні та операторів (провайдерів) з істотною ринковою перевагою на цих ринках, з урахуванням європейського досвіду.

З метою сприяння операторам телекомунікацій у наданні точної та правильної інформації, вирішено розробити зразки заповнених форм звітності. Зазначені зразки будуть оприлюднені на веб-сайті НКРЗ в рубриці Форми звітності операторів.

Володимир Пащук поінформував учасників засідання про досвід Комісії з питань регулювання суспільних комунікацій Латвійської Республіки в частині регулювання ринку телекомунікацій.

За результатами обговорення вирішено провести наступне засідання 17 березня 2010 року.

Мобильная версия

Android-приложение

Followers


Артём Сухорослов