UA Press-Releases
Официальные пресс-релизы украинских телекоммуникационных компаний

НКРЗ схвалила лист до Асоціацій операторів та суб’єктів господарювання в сфері телекомунікацій

Ярлыки:
Сьогодні, 17 червня, на черговому засіданні НКРЗ схвалила лист до Асоціацій операторів та суб’єктів господарювання в сфері телекомунікацій "Про виконання вимог чинного законодавства щодо реєстрації суб’єктів господарювання в сфері телекомунікацій".

У зв’язку з численними порушеннями здійснення діяльності з надання послуг доступу до мережі Інтернет, Комісія звертається до Асоціацій "ІнАУ", "ТЕЛАС", Телекомунікаційної палати України, Української Асоціації IP-операторів, Асоціації учасників ринку Інтернет України за сприянням щодо дотримання чинного законодавства суб’єктами господарювання. При цьому НКРЗ керується Законом України "Про телекомунікації" та "Правилами взаємоз’єднання телекомунікаційних мереж загального користування" (рішення НКРЗ № 155 від 08.12.2005 та зареєстровані в Міністерстві юстиції України 27.01.2006 за №71/11945).

Комісія вимагає від учасників ринку недопущення взаємоз’єднань з суб'єктами господарювання, які не пройшли процедуру реєстрації в НКРЗ та/або не мають ліцензій. Згідно з підпунктом 3.2.2 Правил операторам телекомунікацій забороняється створювати взаємоз’єднання, якщо одна із сторін взаємоз’єднання не внесена до реєстру НКРЗ відповідно до вимог частини першої статті 42 Закону та/або здійснює діяльність без ліцензії.

Таким чином, існуючі взаємоз’єднання, що побудовані з порушенням вимог Правил взаємоз’єднання телекомунікаційних мереж загального користування, мають бути приведені відповідно до чинного законодавства або ліквідовані.

Мобильная версия

Android-приложение

Followers


Артём Сухорослов