09 июня 2011

ВАТ «Укртелеком» - офіційний провайдер телекомунікаційних послуг УЄФА ЄВРО 2012™ в Україні!

Партнерство ВАТ «Укртелеком» з УЄФА відкриває широкі можливості та має величезне значення для компанії, адже в рамках цієї співпраці Укртелеком забезпечує комплексну та найсучаснішу телекомунікаційну підтримку UEFA EURO 2012™, а також, у свою чергу, отримує пакет ексклюзивних маркетингових та комерційних прав у категорії телекомунікаційних послуг.

30 травня 2011 року під час урочистої церемонії в Києві УЄФА оголосив ВАТ «Укртелеком» офіційним провайдером телекомунікаційних послуг УЄФА ЄВРО 2012™ в Україні та національним спонсором УЄФА ЄВРО 2012™.

Організатор УЄФА ЄВРО 2012™ – Європейський союз футбольних асоціацій (УЄФА) - завжди ретельно ставиться до вибору партнерів. Високий авторитет, значний досвід та лідируючі позиції на ринку українських телекомунікацій дали змогу УЄФА визнати ВАТ «Укртелеком» найкращою компанією в Україні, здатною успішно реалізувати завдання такого рівня складності та масштабу. Саме тому УЄФА обрав Укртелеком своїм постачальником телекомунікаційних послуг – офіційним провайдером телекомунікаційних послуг УЄФА ЄВРО 2012™ та надав йому статус національного спонсора фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу.

Уже сьогодні Укртелеком розпочав масштабні інфраструктурні проекти для забезпечення ЄВРО 2012 усіма сучасними телекомунікаційними послугами. Вболівальники в Україні та інших країнах отримають справжню насолоду від перегляду високоякісних футбольних трансляцій, передавання яких забезпечить Укртелеком.

У рамках проекту ЄВРО 2012 ВАТ «Укртелеком», як офіційний провайдер телекомунікаційних послуг УЄФА ЄВРО 2012™ в Україні, забезпечить усіма телекомунікаційними послугами більше 20 офіційних об’єктів УЄФА ЄВРО 2012, зокрема головний офіс Місцевого організаційного комітету «ЄВРО 2012 Україна», готелі у Києві, Донецьку, Харкові та Львові, де передбачено розташування міні штаб-квартир УЄФА та розміщення цільових груп УЄФА, стадіони, аеропорти, вокзали та прес-центри у містах, що прийматимуть чемпіонат.

Укртелеком надаватиме УЄФА сервіси з трансляції відео- та аудіосигналів зі стадіонів; побудови міжнародної корпоративної мережі УЄФА для обміну даними, ІР-телефонії та відеоконференцзв'язку; побудови віртуальних приватних мереж медіа-агентств; виходу в Інтернет для УЄФА, медіа-агентств, журналістів; безпроводового підключення до мереж передавання даних за технологією Wi-Fi на всіх об'єктах; послуги мобільного та фіксованого телефонного зв'язку; послуги з підтримки периферійного обладнання (комп'ютери, принтери, факси тощо).

Для надання сервісів УЄФА компанія розширюватиме свої існуючі мережі: оптичну транспортну та ІР-мережу, а також мережі фіксованого та мобільного телефонного зв'язку.

Для передачі відео-аудіо сигналів зі стадіонів до міжнародного трансляційного центру у Варшаві та у зворотному напрямку будуть побудовані два незалежні канали до кожного стадіону загальною пропускною здатністю 100 Гбітс на кожен стадіон (загальна пропускна здатність від усіх стадіонів до кордону становитиме 400 Гбітс). Два прикордонні переходи з Польщею будуть здатні одночасно передавати та отримувати сигнали для двох стадіонів. Їх сумарна пропускна спроможність буде збільшена на 200 Гбітс.

Для обміну даними, ІР-телефонії, доступу в Інтернет усі об’єкти будуть підключені до ІР-мережі Укртелекому. Загальна пропускна здатність підключень (значна частина яких матиме 100% резервування) становитиме 100 Гбітс. Пропускна спроможність магістрального сегменту ІР-мережі Укртелекому (до речі, саме вона вже сьогодні використовується для надання послуг «ОГО!», побудови корпоративних мереж в Україні) на час проведення чемпіонату досягне практично 1 Тбітс.

Для обміну даними із закордонними сегментами корпоративної мережі УЄФА створюються прямі з'єднання з вузлів ІР-мережі Укртелекому в Києві та Дніпропетровську з Варшавою (2х10Гбітс), Женевою (1Гбітс) та Амстердамом (1Гбітс).

Необхідне серверне обладнання розміщуватиметься в Дата-центрі Укртелекому, ємність підключення якого до мережі буде нарощена на момент проведення заходу до 200 Гбітс.

Укртелеком забезпечує послугами фіксованого та мобільного зв’язку співробітників УЄФА, оснащує робочі місця всією необхідною технікою. Вже зараз усіма телекомунікаційними послугами Укртелекому користуються співробітники офісу Місцевого організаційного комітету «ЄВРО 2012 Україна».

Спеціально підготовлені висококваліфіковані фахівці Укртелекому постійно працюватимуть на об’єктах, здійснюватимуть підтримку мережі безпосередньо на об'єктах, у центрі управління мережею Укртелекому в Києві і в командному центрі УЄФА у Варшаві. Також для обслуговування користувачів послуг Укртелекому буде задіяний Контакт-центр компанії.

Статус національного спонсора УЄФА ЄВРО 2012™ відкриває широкі можливості для популяризації найсучасніших телекомунікаційних послуг Укртелекому. Комплексне використання ексклюзивних прав, пов’язаних з УЄФА ЄВРО 2012™, на фоні надзвичайно великої уваги до всіх заходів, які проходитимуть в рамках підготовки та проведення фінального турніру ЄВРО 2012 в Україні, безумовно посилять позиції бренду Укртелекому. Тому партнерство компанії з УЄФА є потужним чинником для зміцнення ринкових позицій та найкращою інвестицією у майбутнє.

ВАТ «Укртелеком» як національний спонсор УЄФА ЄВРО 2012™ отримує пакет ексклюзивних маркетингових та інших комерційних прав у категорії телекомунікаційних послуг. Зокрема, компанія матиме можливість використовувати різні торговельні знаки, що пов’язані з УЄФА ЄВРО 2012, одержати квитки та пакети гостинності на матчі УЄФА ЄВРО 2012™, брати участь в офіційних заходах, присвячених УЄФА ЄВРО 2012™, презентувати свої послуги у фан-зонах, при проведенні роад-шоу, спільних PR-кампаній, розміщувати свої торговельні марки та найменування на рекламних щитах на стадіонах, де відбудуться матчі УЄФА ЄВРО 2012™, та в інших місцях проведення заходів УЄФА ЄВРО 2012™, в Інтернеті, друкованих ЗМІ, у рекламній та рекламно-сувенірній продукції.

Компанією заплановано багато цікавих заходів для абонентів, під час яких будуть розігруватися найбажаніші для вболівальників призи – квитки на матчі ЄВРО 2012 та, звичайно, подарунки з символікою чемпіонату.