UA Press-Releases
Официальные пресс-релизы украинских телекоммуникационных компаний

НКРЗ висловлює свою занепокоєність

Ярлыки:
Національна комісія з питань регулювання зв’язку України висловлює свою занепокоєність розповсюдженням деякими ЗМІ некоректної інформації про начебто невиконання своїх розпоряджень щодо створення, наповнення та поточної роботи бази кодів ІМЕІ мобільних телефонів.

Повідомляємо про реальний стан справ:

1. Узагальнена база кодів ІМЕІ працює та продовжує поповнюватись щодня. Деякі оператори інформацію по кодах ІМЕІ на даний час подали не в повному обсязі або без дотримання певних вимог. Операторам-порушникам направлені листи-попередження про термінове надання інформації.

2. Технічні вимоги щодо забезпечення взаємодії програмно-апаратних комплексів операторів мобільного зв’язку з автоматизованою інформаційною системою обліку мобільних терміналів на території України надано, про що УДЦР повідомляв на власному сайті.

3. Відключення «сірих» телефонів з 1 жовтня ні Комісія, ні УДЦР не оголошували. Мова йшла про попередження власників таких телефонів в термін до 90 діб легалізувати «сірий» мобільний телефон. По закінченні цього терміну справа про встановлення походження такого телефону буде передана до суду, який і винесе рішення про відключення.

Вважаємо за доцільне нагадати, що ввезення легальних мобільних телефонів за останні місяці збільшилося в 4,5 рази! Це стало можливим, за словами Голови Держмитслужби Анатолія Макаренка, завдяки введенню НКРЗ бази кодів ІМЕІ мобільних телефонів.

Національна комісія з питань регулювання зв’язку України просить журналістів звертатися за роз’ясненнями до прес-служби НКРЗ, а не використовувати сумнівні чи некомпетентні джерела інформації, що вводять в оману не тільки представників ЗМІ, а й населення країни. Ми завжди готові до діалогу та співпраці.

Мобильная версия

Android-приложение

Followers


Артём Сухорослов