UA Press-Releases
Официальные пресс-релизы украинских телекоммуникационных компаний

НКРЗ затвердила Положення про якість телекомунікаційних послуг

Ярлыки:
Сьогодні, 15 квітня, на черговому засіданні НКРЗ затвердила Положення про якість телекомунікаційних послуг.

Документ розроблено з метою удосконалення нормативно-правової бази в сфері телекомунікацій в частині визначення єдиного підходу у взаємовідносинах між суб’єктами ринку телекомунікацій – регуляторним та інспекційним органами стосовно контролю за якістю телекомунікаційних послуг, а також забезпечення захисту прав споживачів.

Проект Положення визначає порядок оприлюднення інформації про рівні якості телекомунікаційних послуг, організації проведення випробувань показників якості телекомунікаційних послуг.

Відповідно до проекту Положення, оператори телекомунікацій, що надають телекомунікаційні послуги показники якості яких визначені для оприлюднення, щороку подають до НКРЗ звіти про якість телекомунікаційних послуг.

У той же час, документ передбає можливість проведення операторами (провайдерами) випробувань якості послуг самостійно або шляхом залучення на договірних засадах акредитованих в установленому порядку органів з оцінки відповідності якості телекомунікаційних послуг (випробувальні лабораторії).

Документ спрямований на:

- створення умов для забезпечення всебічного інформування споживачів щодо рівнів якості телекомунікаційних послуг, які надаються операторами та провайдерами телекомунікацій, що дозволить споживачу робити вибір на користь того чи іншого оператора;

- впровадження ефективного контролю за якістю надання телекомунікаційних послуг з урахуванням досвіду країн-членів ЄС;

- забезпечення наближення національного законодавства до вимог європейського законодавства (Директива про універсальні послуги 2002/22/ЄС).

Рішення НКРЗ в установленому законодавством порядку буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України та набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Мобильная версия

Android-приложение

Followers


Артём Сухорослов