UA Press-Releases
Официальные пресс-релизы украинских телекоммуникационных компаний

НКРЗ взяла за основу Регламент аматорського радіозв’язку України

Ярлыки:
Сьогодні, 15 квітня, на черговому засіданні Національна комісія з питань регулювання зв’язку України взяла за основу Регламент аматорського радіозв’язку України.

Регламент визначає порядок користування радіочастотним ресурсом України аматорською службою радіозв’язку та аматорською супутниковою службою радіозв’язку.

Експлуатація аматорських радіостанцій на території України здійснюватиметься на дозвільній основі.

Запропонований документ, зокрема, визначає порядок отримання дозволу на експлуатацію аматорської радіостанції, вимоги щодо здійснення проведення аматорського радіозв’язку, порядок ввезення (вивезення) аматорських радіостанцій в Україну.

Згідно документу державний нагляд за дотриманням радіоаматорами норм законодавства у сфері користування радіочастотним ресурсом України та умов користування радіочастотним ресурсом здійснюватиме Державна інспекція зв’язку, а технічний радіоконтроль за користуванням радіочастотним ресурсом – ДП «Український державний центр радіочастот».

Документ розроблено відповідно до Регламенту радіозв’язку Міжнародного союзу електрозв’язку, Закону України „Про радіочастотний ресурс України”, із урахуванням рекомендації Міжнародної спілки радіоаматорів та Ліги радіоаматорів України.

Відповідно до рішення НКРЗ, вищезазначений документ було взято за основу та буде оприлюднено на офіційному веб-сайті НКРЗ для громадського обговорення.

Мобильная версия

Android-приложение

Followers


Артём Сухорослов